Arystokracja wśród drobiu . Przysmak, który od zawsze gościł na naszych stołach XVII-wiecznych przodków i w późniejszych latach , ale dziś zapominamy .
Gęsina jest bogate źródło w witamin (m.in. B,A i E ), a także pierwiastków takich jak fosfor, magnez, potas, żelazo i cynku oraz kwasów Omega-3 i Omega-6 , które przyczyniają się di prawidłowego funkcjonowania i rozwoju organizmu, oraz wpływają na właściwą prace serca i mózgu.
Nasze gęsi są hodowlane w naturalnych warunkach, karmione ekologicznie, a podczas zbliżającego się sezonu, chodzą po wyznaczonym terenie i skubią świeżą trawę. Nie prowadzimy hodowli przemysłowej, dzięki czemu mięso jest zdrowsze i wolne od antybiotyków .
Przyrządzona krok po kroku zgodnie z naszym przepisem, faszerowana jabłkami z naszego sadu, przyprawiona majerankiem, kminkiem, jałowcem, polewana z każdej strony przepysznym sosem wytopionym w 200 stopniach , staje się niezwykle soczysta i chrupiąca, a doskonały dodatek w postaci żurawiny oraz musu jabłkowego wprowadzi Państwa w wyjątkowy stan .